نوع فایل : MP3 صوتی قابل پخش با موبایل،کامپیوتر،تبلت و سایر دستگاه ها
نویسنده : کارن هورنای
مترجم:سهیل سمی
زمان کل : 11 ساعت و 9 دقیقه
توضیحات کتاب صوتی
کتاب صوتی «روانشناسی زنان» توسط «کارن هورنای» نوشته شده است. وی در رشته روانپزشکی تحصیل نموده و در زمان حیات خود به فعالیتهای حرفهای در این زمینه پرداخته است. کتاب صوتی روانشناسی زنان مجموعهای از مقالات هورنای در خصوص زنان است، مقالاتی که حاصل مشاهدات بالینی و تجربیات هورنای به شمار میرود.
کارن هورنای در کتاب صوتی روانشناسی زنان به بررسی رفتارهای زنان پرداخته و از طرفی مردان را در جهت شناخت زنان راهنمایی میکند. از جمله موضوعاتی که در کتاب مذکور به آن پرداخته شده میتوان به موضوع تکهمسری، بیاعتمادی و گمانهزنیهای میان زن و شوهر، مشکلات و موانع بر سر راه ازدواج و... اشاره نمود.
نویسنده، این کتاب را با هدف شناخت جنس مخالف و اخذ بهترین تصمیم در هنگام برخورد با جنس مخالف نوشته است؛ بنابراین خواندن این کتاب به تمام زنان و مردانی که به دنبال بهبود روابط خود هستند، پیشنهاد میگردد.
قابلذکر است که کارن هورنای در کتاب مذکور با این عقیده و باور رایج بین مردم که مردها در مقایسه با زنها به چندهمسری گرایش بیشتری دارند؛ مخالفت کرده است. اگر تا به امروز به زن بودن خود میبالیدید که با خواندن و شنیدن این کتاب احساس رضایتتان دوچندان میشود، اما اگر این طور نیست، با مطالعه این کتاب در خصوص تواناییها و مزایای زن بودن خود آگاه میشوید و با حس بهتری از زن بودن به زندگی خود ادامه میدهید.
خلاصهای از کتاب صوتی روانشناسی زنان:
کتاب صوتی روانشناسی زنان از بخشهایی به شرح زیر تشکیل شده است:
- خاستگاه عقدهای اختگی در زنان
- فرار از زنانگی
- زنانگی سرکوب شده
- مسئله آرمان تکهمسری
- تنش پیش از قاعدگی
- بیاعتمادی میان زن و مرد
- مشکلات ازدواج
- وحشت از زن
- انکار واژن
- عوامل روانزا در اختلالات روانکاوی زنان
- تضادهای مادری
- ارجگذاری بیشازحد به عشق
- مسئله آزارطلبی زنان
- تغییرات شخصیت در دختران نو بالغ
- نیاز روان رنجورانه به عشق
- قسمتی از کتاب روانشناسی زنان:
- ما به تلاشهای زنان برای کسب استقلال و گسترش حوزهی علایق و فعالیتهایشان از سر بدبینی نگاه میکنیم و بر اساس همین نگرش، اصرار میورزیم که اینگونه تلاشها صرفاً در شرایط مبرم اقتصادی مجاز است و اساساً با شخصیت ذاتی و گرایشهای طبیعی زنان منافات دارد. به همین نحو، چنین تصور میشود که اینگونه تلاشها سودی برای زنان در بر ندارند و زن باید وجود خود را کاملاً وقف مرد یا وظایف خاص مادری کند.
- در اکثر زنان میان احساسات جنسی و زندگی عاطفی رابطهی تنگتری وجود دارد و این امر به طور حتم دلایل زیستشناختی روشنی دارد. بهاینترتیب، رویکرد خصمانه فورا در ناتوانی و بیرغبتی در برقراری رابطهی جنسی نمود مییابد. این رویکرد دفاعی نسبت به مردان ضرورتاً ریشههای بسیار عمیق ندارند. در بعضی موارد مردانی که بتوانند در این زنان احساسات لطیفی برانگیزانند، میتوانند به طور کامل بر سردمزاجی آنان نیز غلبه کنند.
- آموزش در خصوص ازدواج به قدری ناچیز است که اغلب ما حتی نمیدانیم که وقتی از موهبت عاشق شدن برخوردار میشویم، باید گامبهگام بنای ازدواجی موفق را پی بریزیم. در حال حاضر برای پر کردن شکاف میان قانون و خوشبختی تنها یکراه شناخته شده وجود دارد. این راه مستلزم تغییر در رویکرد شخصی ما در جهت ترک مطالباتی است که از همسرمان داریم. منظورم مطالباتی است که نه میل و آرزو، بلکه تقاضایند.
- زنانی که از مردان متنفرند در عین آنها را برتر از خود نیز میبینند. این زنان به توان جنس مؤنث برای کسب موفقیت ایمان ندارند و ترجیح میدهند با مردانی که برای زن اهمیت قائل نیستند همزادپنداری کنند. آنان گرچه مرد نیستند، دستکم میخواهند به همان نحو در مورد زنان قضاوت کنند که مردان میکنند. معمولا این رویکرد به صورت تمایلات تحقیرآمیز مشخص نسبت به مردان در میآید، بهطوریکه یادآور این ضربالمثل است: گربه دستش به گوشت نمیرسد، میگوید بو میدهد.
- از شما میخواهم عشق را با میل جنسی اشتباه نگیرید. زمانی یکی از بیماران مؤنثم به من گفت: من از رابطهی جنسی هیچ هراسی ندارم، اما از عشق میترسم. در واقع او حتی جرئت تلفظ کلمه « عشق » را هم نداشت و از هیچ تلاشی برای دوری از مردم دریغ نمیکرد. این بیمار به سهولت با دیگران رابطه جنسی برقرار میکرد و حتی به ارگاسم نیز میرسید. اما به لحاظ عاطفی از مردان فاصله میگرفت و هنگام سخن گفتن از آنها چنان لحن خالی از عاطفهای داشت که گویا در مورد اتومبیل سخن میگفت.
درباره کارن هورنای:
- کارن هورنای؛ نویسنده و روانکاو آلمانی در 16 سپتامبر 1885 در آلمان چشم به جهان گشود. وی در رشتههای پزشکی و روانپزشکی تدریس نموده و پس از به اتمام رساندن تحصیلات خود به ایالاتمتحده رفته و در آنجا به تدریس رشته روانکاوی مشغول شد. هورنای از بنیانگذاران مجمع پیشرفت پسیکانالیز و انستیتوی آمریکایی پسیکانالیز نیز به شمار میرود.
- هورنای با همکاری تعدادی از دوستان و دانشجویان خود مرکزی تحت عنوان موسسه روانکاوی هورنای تأسیس نمود که در حال حاضر توسط شاگردان وی اداره میشود. کارن هورنای از پیروان مکتب فروید به شمار میرود، اما بااینحال با بسیاری از نظریههای فروید ازجمله نظریه غریزه جنسی او مخالف است. در واقع او معتقد است که علت اصلی بیماریهای روانی برخلاف نظر فروید حاصل روابط خشن افراد با کودک است.
- کارن هورنای ازجمله نویسندگانی به شمار میرود که در جهت دفاع از حقوق زنان گامهای مؤثری برداشت.
ازجمله دیگر آثار کارن هورنای عبارتاند از:
- شخصیت عصبی زمانه ما، عصبیت و رشد آدمی، تضادهای درونی ما، خودکاوی و ...
- در نهایت کارن هورنای در تاریخ چهارم دسامبر 1952 و در سن 67 سالگی دار فانی را وداع گفت.